@article { author = {}, title = {شناسنامه شماره}, journal = {Journal of New Approaches in Iranian Scientific Laboratories}, volume = {3}, number = {3}, pages = {-}, year = {2019}, publisher = {University of Maragheh}, issn = {‪۲۵۸۸-۶۴۰۱}, eissn = {‪۲۵۸۸-۶۴۱X}, doi = {}, abstract = {}, keywords = {}, title_fa = {شناسنامه شماره}, abstract_fa = {}, keywords_fa = {}, url = {https://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_110305.html}, eprint = {https://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_110305_2b9b7613cf7696f924eba02d4c4b55ca.pdf} } @article { author = {Feizy, Javad and Baraty, Zahra}, title = {Anthocyanins: from source to consumption}, journal = {Journal of New Approaches in Iranian Scientific Laboratories}, volume = {3}, number = {3}, pages = {5-11}, year = {2019}, publisher = {University of Maragheh}, issn = {‪۲۵۸۸-۶۴۰۱}, eissn = {‪۲۵۸۸-۶۴۱X}, doi = {}, abstract = {Anthocyanins are natural pigments and have plant origin that known as antioxidant compounds. According to increasing interest to use food product base organic materials, anthocyanin as natural pigments has its own consumer attractions in food industry. In addition, anthocyanin has been considered for increasing use medicinal plant to treatment of diseases and that anthocyanins has useful therapeutic properties such as reducing coronary heart disease, inhibit obesity, preventing Alzheimer, anti-cancer and improving psychological behaviors. Anthocyanin is natural materials and are classified as secondary metabolites and belong to the family of flavonoids. Anthocyanins are water-soluble pigments. Anthocyanins depending on their environmental pH, appear various colors as red, purple, blue or black to many fruits, vegetables and flowers. Anthocyanins have different types that differ in the position of hydroxyl or methyl groups or in the number and position and acetylation of sugars in their structures. These attractive and useful pigments are highly sensitive to environmental factors including environmental pH, light, temperature, concentration and even presence of other chemicals in the environment such as oxygen, metal ions and enzymes and are subject to change. So now extensive research on the subject of stabilization of this compound is being investigated and performed. In this study, we investigated the sources of anthocyanins chemical structure, types of anthocyanins, their applications in the food and pharmaceutical industries, and methods for measuring anthocyanins.}, keywords = {Anthocyanins,natural pigments,Source,Analysis,Chemical structure}, title_fa = {آنتوسیانین ها: از منبع تا مصرف}, abstract_fa = {آنتوسیانین‌ها رنگ‌دانه‌های طبیعی با منشا گیاهی هستند که به عنوان ترکیبات آنتی‌اکسیدان شناخته ‌شده‌اند. با توجه به علاقه روز‌افزون به مصرف فراورده‌های غذایی بر پایه مواد طبیعی، آنتوسیانین‌ها به عنوان رنگ‌دانه‌های طبیعی دارای جاذبه‌های مصرفی خاص خود در صنایع غذایی هستند. علاوه براین به دلیل افزایش مصرف گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ها و اینکه آنتوسیانین‌ها دارای خواص مفید درمانی همچون کاهش بیماری‌های کرونری ‌قلب، پیشگیری از چاقی، پیشگیری از آلزایمر، ضد سرطان و بهبود‌ دهنده رفتار‌های روان‌شناختی هستند، مورد توجه قرار گرفته‌اند. این ترکیبات در گروه متابولیت‌های ثانویه قرار داشته و متعلق به خانواده فلاونوئید‌ها هستند. آنتوسیانین‌ها رنگدانه‌های محلول در آب هستند. آنتوسیانین‌ها بسته به pH محیطی که در آن قرار دارند رنگ‌های متفاوتی از قرمز، بنفش و آبی را در بسیاری از میوه‌ها، سبزی‌ها و گل‌ها ایجاد می‌کنند. آنتوسیانین‌ها انواع مختلفی دارند که با یکدیگر از نظر موقعیت گروه‌های هیدروکسیل یا متیل و یا به وسیله تعداد، موقعیت و آسیله شدن قند‌های موجود در ساختارهایشان تفاوت دارند. این رنگ‌دانه‌های جذاب و مفید به شدت به عوامل محیطی از جمله pH محیط، نور، دما، غلظت و حتی حضور دیگر ترکیبات شیمیایی موجود در محیط مانند اکسیژن، یون‌های فلزی و آنزیم‌ها حساس بوده و دچار تغییرات می‌شوند. از این رو درحال حاضر تحقیقات و پژوهش‌های گسترده‌ای با موضوع پایدار‌سازی این ترکیبات در حال بررسی و انجام است. در این مطالعه به بررسی منابع آنتوسیانین ساختار شیمیایی، انواع آنتوسیانین، کاربردهای آن در صنایع غذایی و دارویی و روش‌های اندازه-گیری ‌ آنها پرداخته شده ‌است.}, keywords_fa = {آنتوسیانین,رنگ‌دانه طبیعی,منبع,آنالیز,ساختار}, url = {https://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_107087.html}, eprint = {https://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_107087_ef3ba6b384ec74e3383e16b628fac22a.pdf} } @article { author = {نظری, مرتضی and Hallaj Jahani, Ali and Shirazian, Soheil}, title = {Introduction to Dynamic Light Scattering}, journal = {Journal of New Approaches in Iranian Scientific Laboratories}, volume = {3}, number = {3}, pages = {13-18}, year = {2019}, publisher = {University of Maragheh}, issn = {‪۲۵۸۸-۶۴۰۱}, eissn = {‪۲۵۸۸-۶۴۱X}, doi = {}, abstract = {Particle size characterization affects many material properties and is a valuable factor of quality and performance. Dynamic light scattering is an optical measurement technique for describing nanoparticle systems. This approach is one of the most general methods used to determine the particle size distribution. Brownian motion phenomena of the particles in solutions is used to determine the particle size distribution. When monochromatic light beam incidents to moving particles the intensity of the incoming light changes randomly, depending on the size of the particles. This spectroscopy method performs measurements at the nano scale and micro scale indirectly. It is also a non-invasive, fast, easy, accurate, reliable and relatively inexpensive technology which requires very low amount of sample and low maintenance cost. Although, this technique has got limitations such as: results fluctuations due to changes in temperature and viscosity; sample preparation; refractive index and a must for dispersed particles in Solution regarding to the physical and chemical interaction of the particles with the liquid, finding a right solution is a matter of difficulty. Due to the reliable results providing by the technique, it is very popular in universities laboratories and industrial institutes. The application of this technique is expanding in the fields of nanomaterials, physics, chemistry, biology, medicine and fluid mechanics rapidly. In this paper, the theory of dynamic light scattering technique and the mathematical principles of measurement are briefly presented.}, keywords = {Dynamic Light Scattering,Brownian motion,Rayleigh Scattering,Nanoparticles,Particle size distribution}, title_fa = {معرفی روش پراکندگی نور دینامیکی (Dynamic Light Scattering)}, abstract_fa = {اندازه ذرات یک شاخص با ارزش از نظر کیفیت و عملکرد است و بر بسیاری از خواص مواد تأثیر می‌گذارد. پراکندگی نور دینامیکی یک تکنیک اندازه‌گیری نوری برای توصیف سیستم‌های نانو ذرات است. این روش یکی از عمومی‌ترین روش‌ها برای تعیین توزیع اندازه ذرات است. برای این منظور از حرکت براونی ذرات در مایعات استفاده می‌شود. هنگام برخورد نور تکفام به ذرات در حال حرکت، براساس پراکندگی، طول موج یا شدت نور ورودی تغییر می‌کند که این تغییر به اندازه ذره مربوط می‌شود. این روش طیف سنجی به صورت غیر مستقیم اندازه‌گیری در مقیاس نانو را انجام میدهد و علاوه بر این یک فناوری غیر تهاجمی، سریع، آسان، دقیق، قابل اعتماد و نسبتاً ارزان است که نیاز به نمونه بسیار کم و هزینه کم تعمیر و نگهداری دارد. هر چند این تکنیک دارای محدودیت‌هایی نیز می‌باشد از جمله: تغییرات در نتایج به دلیل تغییر دما و ویسکوزیته؛ نیاز به آماده سازی نمونه؛ نیاز به اطلاع از ضریب شکست نسبی و همچنین اینکه ذرات باید به صورت پراکنده در مایعات باشند که در این صورت به دلیل اثر متقابل فیزیکی و شیمیایی ذرات با مایع، یافتن مایع مناسب مشکل خواهد بود. این تکنیک به دلیل نتایج قابل اعتمادی که ارائه می‌دهد، در آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها و مراکز صنعتی از محبوبیت زیادی برخوردار است. کاربرد تکنیک در زمینه‌های نانومواد، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، پزشکی و مکانیک سیالات به سرعت در حال گسترش است. در این مقاله ضمن ارائه نظریه تکنیک پراکندگی نور دینامیکی، به طور مختصر اصول ریاضی اندازه‌گیری آن ارائه شده است.}, keywords_fa = {پراکندگی نور دینامیکی,حرکت براونی,پراکندگی ریلی,تعیین اندازه ذرات,توزیع اندازه ذرات}, url = {https://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_107361.html}, eprint = {https://jonaisl.maragheh.ac.ir/article_107361_8f6851dfdc3410b7b53c509a3870e54a.pdf} }