اهمیت، پیشرفت و چالش های میکروسکوپ الکترونی نمونه در فاز مایع

نوع مقاله : مقاله علمی

نویسنده

آزمایشگاه مرکزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

دشواری تصویربرداری از مایعات از همان آغاز توسعه میکروسکوپ الکترونی قابل تشخیص بود. این در حالی است که تصویر‌برداری از نمونه در فاز مایع با میکروسکوپ الکترونی، می تواند بینش بی نظیری از سیستم‌های بیولوژیکی و فرآیند‌های مهم در علم مواد ارائه دهد. مسئله مهم این است که چگونه یک مایع، به ویژه یک مایع با فشار بخار بالا مانند آب را از خلاء موجود در میکروسکوپ الکترونی جدا کنیم، در حالی که هنوز هم بتوان تصاویر قابل قبولی از نمونه بدست آورد. پیشرفت های صورت گرفته در این زمینه راهی منحصر به فرد برای مطالعه فرآیندها و ساختارها در فاز مایع ایجاد کرده است. میکروسکوپ الکترونی سل مایع، یک تکنیک در حال توسعه است که به ما امکان می دهد تا از قابلیت‌های قدرتمند میکروسکوپ الکترونی در تصویربرداری و تجزیه و تحلیل نمونه ها در فاز مایع استفاده کنیم. با این روش می توان فرآیندهای مبتنی بر مایع را در علم مواد، شیمی و فیزیک بررسی کرد در حالی که به طور سنتی برای میکروسکوپ الکترونی امکان‌پذیر نیست. همچنین امکان دریافت تصاویر با وضوح بالا از ساختارهای بیولوژیکی، بدون نیاز به انجماد یا خشک شدن را فراهم کرده است. دو روش کلی برای تصویربرداری در محیط مایع ایجاد شده است: روش اول این است که مایع درون یک سل بسته مبتنی بر غشاء محصور شود و در روش دوم، از یک سل باز استفاده می شود که مناسب برای مایعات با فشار بخار کم است.

کلیدواژه‌ها