روش های طیف سنجی تاکنون در کنترل کیفیت صنایع غذایی بسیار موفق بوده اند. این روش ها برای تجزیه و تحلیل مواد غذایی بسیار مطلوب هستند چرا که اغلب آن ها نیاز به آماده سازی نمونه ندارند و یا حداقل آماده سازی را نیاز دارند، تجزیه و تحلیل سریع و آنلاین (برای واسطه های فرایند و محصولات نهایی) ارائه میدهند و این امکان را به کاربر میدهند که چندین آزمایش را روی یک نمونه واحد انجام دهد بدون اینکه نمونه پس از طیف سنجی تخریب شود. این مزایا بهویژه در مورد طیف سنجی مادون قرمز نزدیک (NIR) صادق است. رشد روز افزون جمعیت و افزایش تقاضای محصولات غذایی، اهمیت کشاورزی مدرن را بیش از پیش نمایان ساخته است. در سالهای اخیر، کاربرد اسپکتروسکوپی فروسرخ نزدیک (NIR) بهعنوان یک روش غیرمخرب، در ترکیب با روشهای شیمیسنجی بهمنظور ارزیابی کیفیت محصولات کشاورزی و غذایی به-طور گستردهای مورد توجه قرار گرفته است. درصد پروتئین، رطوبت، چربی، روغن، نشاسته، فیبر، اسیدهای آمینه، عیار قند ریشه از جمله پارامترهای اصلی و کیفی محصولات غذایی از جمله غلات، حبوبات، چغندر میباشد. همچنین این روشها برای سنجش غیرمخرب گستردهای از ویژگیهای درونی میوهها و سبزیها مانند سفتی بافت، آسیبهای درونی و ویژگیهای حسی که نقش بهسزایی در فرآوری محصولات دارد، ایفا نقش میکنند. در این راستا، مروری کلی بر روش کار آنالیز غیرمخرب با طیفسنجی فروسرخ نزدیک NIR برای تعیین برخی ویژگیهای کیفی درونی و ارزش غذایی برخی محصولات کشاورزی خواهیم داشت.
حاتمی, حسین, & تقی پور, شیرین. (1400). روش کار و کالیبراسیون با طیف سنجی فروسرخ نزدیک NIR در برخی محصولات غذایی. رویکردهای نوین در آزمایشگاههای علمی ایران, 5(2), 23-30.
MLA
حسین حاتمی; شیرین تقی پور. "روش کار و کالیبراسیون با طیف سنجی فروسرخ نزدیک NIR در برخی محصولات غذایی". رویکردهای نوین در آزمایشگاههای علمی ایران, 5, 2, 1400, 23-30.
HARVARD
حاتمی, حسین, تقی پور, شیرین. (1400). 'روش کار و کالیبراسیون با طیف سنجی فروسرخ نزدیک NIR در برخی محصولات غذایی', رویکردهای نوین در آزمایشگاههای علمی ایران, 5(2), pp. 23-30.
VANCOUVER
حاتمی, حسین, تقی پور, شیرین. روش کار و کالیبراسیون با طیف سنجی فروسرخ نزدیک NIR در برخی محصولات غذایی. رویکردهای نوین در آزمایشگاههای علمی ایران, 1400; 5(2): 23-30.